Verslag en foto’s Battle 2022 TS Hogeland tennistoernooi

Op 28 oktober was het weer zover. Leerlingen van de Tennisschool TS Hogeland gingen met elkaar onderling de strijd aan voor de eindwinst. De Battle werd dit jaar op de banen van TC Hefshuizen georganiseerd. Wat een mooi feestje werd het.

Onder geweldige omstandigheden werd er om 19.00 uur gestart met de dubbelspel wedstrijden. Er werd in blokken van 20 minuten gespeeld in totaal 6 rondes. De samenstelling van de dubbels was per ronde verschillend. Wie aan het eind de meeste games had gewonnen was de uiteindelijke winnaar van dit onderdeel. Er werd fanatiek getennist en tennisleraar Willem Kloos zag tot zijn tevredenheid, veel terug in de wedstrijden van wat er de afgelopen maanden in de trainingen was aangeleerd. Ina Holtrop van TC Hefshuizen werd de winnaar van dit onderdeel. De aanmoediging prijs was voor Merel Zuidema-Joling van TS Hefshuizen.


Het 2e onderdeel was een echte Daviscup tussen de verenigingen. Het ging om het winnen van de wisselbeker met als doel deze mee te nemen naar de winnende club. Er werd heel fanatiek gespeeld en publiek en wachtende spelers zagen dan ook spannende rally’s. LTC Bedum bleek uiteindelijk met 3 punten de winnaar te zijn. TC Warffum was met 2 punten een goede 2 e en helaas werd TC Hefshuizen laatste met 0 punten.


Na het sportieve gedeelte was het tijd voor een gezellige nazit. De kantine van TC Hefshuizen bleef lange tijd goed gevuld met tennissers die hun ervaringen met elkaar deelden. De prijzen werden uitgereikt en de voorzitter van TC Hefshuizen zette ook nog de clubkampioenen in het zonnetje. Er werd tijdens een aangestoken kampvuur uitgebreid en geborreld. Met iedereen is uiteindelijk bereikt dat het een heel gezellige en sportieve avond is geworden.


Afgesproken is dat we volgend jaar weer een editie Battle TS Hogeland gaan organiseren.